onze diensten
 • Epdm

  Waarom kiezen voor EPDM ?

  • Grote naadloze folies: EPDM is beschikbaar in grote naadloze folies met een breedte tot 15 m en een lengte tot 61 m. Dit impliceert minder naadverbindingen op de werf en vragen bijgevolg een kortere verwerkingstijd.
  • Uiterst duurzaam: Door de chemische samenstelling biedt EPDM uitstekend weerstand tegen UV straling, ozon en thermische veroudering. Deze kenmerken, versterkt door de bewezen prestaties van het product op het dak, maken van EPDM één van de duurzaamste membranen op de markt.
  • Flexibel en elastisch: EPDM blijft flexibel zelfs bij temperaturen tot - 60 °C als bij hoge temperaturen. Bovendien kan de EPDM folie tot meer dan 300% uitrekken om bewegingen van het gebouw en/of temperatuurschommelingen op te vangen.
  • Milieuvriendelijk: EPDM is een volledig inert materiaal met een vrij lage milieubelasting, zowel tijdens de productie als bij het gebruik. De hoge duurzaamheid en het geringe onderhoud dragen verder bij tot het aanvaarden van EPDM als een "groene" optie voor platte daken.

 • Beschikbare
  afmetingen

  De EPDM folies zijn beschikbaar in verschillende formaten:
  dikte: 1,15 mm & 1.52 mm
  breedte: 1,68 m - 2,28 m - 3,05 m - 5,08 m - 6,10 m - 7,62 m - 9,15 m - 12,20 m - 15,25 m
  lengte: 15,25 m - 30,50 m - 45,75 m - maximum 61 m

   

  Gecertifieerd
  Plaatser

  Matthys Projecten is gecertifeerd plaatser, een erkenning voor een selecte groep dakdekkers. Deze erkenning wordt gegeven voor het leveren van topprestaties en kwaliteit.. Als het gaat om het bekleden van platte en licht hellende daken of zelfs om het verdichten van vijvers is het EPDM systeem dat Matthys gebruikt namelijk onovertrefbaar. We noemen het graag onze specialiteit omdat wij en inmiddels tal van klanten overtuigd zijn van de hoge kwaliteit en duurzaamheid van het product.

 • Kwalitatieve
  verlijmingsproducten

  Matthys verdeelt naast de EPDM dakbanen ook een volledig gamma andere producten, zoals niet-gevulcaniseerde EPDM stroken, lijmen, zelfklevende tapes, kitten, reinigingsproducten, bevestigingsmiddelen en diverse andere om een homogeen en volledig EPDM dakdichtingssysteem op te bouwen. Ieder product werd zorgvuldig gekozen, niet alleen op basis van de technische prestaties, maar ook op basis van zijn aanpasbaarheid aan de andere producten in het EPDM systeem.

 • Kwaliteit &
  Garantie

  Matthys Projecten werkt enkel en alleen met erkende verlijmingsproducten daar we veel belang hechten aan kwaliteit. De aanbrengproducten en het bedekkingsmateriaal moeten perfect op elkaar afgestemd zijn. Precies daarom kunnen wij u een duurzame en waterdichte dakbedekking garanderen.

Andere diensten
 • Isolatiewerken

  Isolatiewerken uit diverse materialen zoals o.a. Pir-isolatie Xtratherm (diktes 3 tot 12 cm - ook verkrijgbaar in hellingsisolatie) of Taurox van Rockwool (diktes van 5 tot 14 cm)

 • Randafwerkingen

  Polyester dakranden - Aluminium dakranden, diverse afmetingen - Aluminium dakranden te verkrijgen volgens een door u gekozen RAL-kleur - Dekstenen in beton of arduin - Zinken of koperen kralen

 • Lichtkoepels

  Skylux of Velux, te verkrijgen in verschillende afmetingen en uitvoeringen.

 • Lichtstraten

  Uitvoeringen mogelijk in glas of meerwandige polycarbonaat.

Technieken

 

Plaatsingstechniek

Een aangepast systeem voor elk dak. Matthys verdeelt heeft een volledig gamma EPDM dakbedekkingssystemen, aangepast in functie van de toepassingen op platte of licht hellende daken.

 

 

Ballast

1. Het geballast systeem
Bij een geballast systeem worden de EPDM-folies LOS op een voldoende stevige ondergrond gelegd. Hier dient ook rekening te worden gehouden met een aangepaste dakhelling.Dit systeem is eveneens het meest economische systeem. De EPDM-folie kan op één van de volgende manieren worden geballast: met rolkeien met bankirai met tegels, verlijmd of op tegeldragers

 


Verlijmd

2. Het volledig verlijmd systeem:
Het volledig verlijmd systeem is een lichtgewicht systeem dat een grote flexibileit voor verschillende ontwerpen biedt. Op voorwaarde dat de ondergrond geschikt is voor verlijming.
Bovenop een verlijmd systeem kan men ook GROENDAKEN toepassen.


Mechanisch bevestigd

3. Het mechanisch bevestigd systeem R.M.A.:
Het R.M.A. systeem is een lichtgewicht, mechanisch bevestigd systeem zonder perforatie van de EPDM-folie.
Bij dit systeem worden er zelfklevende strips mechanisch bevestigd op de geschikte ondergrond. Vervolgens wordt de EPDM-folie op deze R.M.A. strip verlijmd.
Iedere techniek is opgebouwd uit het EPDM membraan aangevuld met een gamma van toebehoren die stuk voor stuk ontworpen en getest zijn om aan de strengste industriële normen te voldoen.

Naadverbindingstechniek

De grote EPDM folies (tot 15 x 61 m in één stuk) worden op de werf verbonden met de zelfklevende naadverbindingstape. De naadtechnologie is zeer betrouwbaar.
De basissamenstelling van de zelfklevende naadverbindingstape is het resultaat van onderzoek in de autobandenindustrie. Sinds de eerste toepassing op een dak in 1987 werden miljoenen meters naadverbindingstape in heel de wereld met succes verwerkt.